Kulttuuria ja liikuntaa Saku ry:ssä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto Saku ry järjestää liikunta- ja kulttuuritapahtumia ammatillisen koulutuksen opiskelijoille ja henkilöstölle sekä aktivoi oppilaitoksia järjestämään harrastustoimintaa. Jyväskylän ja Jämsän ammattiopiston opiskelijat ovat osallistuneet aktiivisesti näihin tapahtumiin.

Sakun kulttuurikilpailut

Saku järjestää vuosittain Sakustars-tapahtuman, joka on kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Kolmipäiväisissä kilpailuissa on sarjoja sekä lähetettäville että paikan päällä tehtäville töille ja suorituksille. Voit mitellä taitojasi muiden opiskelijoiden kanssa, esiintyä, seurata muiden esityksiä ja saada palautetta tuomareilta. Osallistujat voivat olla aloittelijoita, harrastajia tai taiteen alan opiskelijoita.

Seuraavat SAKUstars-kilpailut järjestetään Vaasassa. Kisoihin ilmoittautuminen alkaa tammikuussa 2014. Kisoissa on paljon erilaisia sarjoja, joihin voit ottaa osaa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kisoihin, voit kysyä mahdollisuuksista tarkemmin luokanvalvojaltasi tai aineenopettajaltasi tai ota suoraan yhteyttä nuoriso-ohjaajaan. Useimmat kulttuurikilpailuihin lähtevät opiskelijat ovat olleet mukana ammattiopiston kerhotoiminnassa, jolloin ilmoittautuminen tapahtuu kerhojen kautta.

Saku ry:n sivulla on tarkempaa tietoa kilpailuista ja lajeista. Käy katsomassa löydätkö itseäsi kiinnostavan lajin!

Sakun urheilutoiminta

Saku ry järjestää ammattiin opiskeleville vuosittain mestaruuskisat kahdeksassa yksilölajissa, valtakunnalliset palloilusarjat ja mestaruusturnaukset kahdeksassa joukkuelajissa. Tarkempia tietoja lajeista ja aikatauluista löytyy Saku ry:n www-sivuilta.

Saku järjestää myös koulutusta liikuntatutoreille, jotka toimivat harrastustoiminnan aktivoijina omissa oppilaitoksissaan.

 
Tulosta sivu